top of page

Pardubické hudební jaro 2021 zatím jen na sociálních sítích



Z natáčení Zahajovacího koncertu PHJ

43. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL PARDUBICKÉ HUDEBNÍ JARO zahájil v březnu festivalovým prologem s příznačným názvem „Fortuna volubilis“ (Štěstěna vrtkavá) ve Vojtěchově sálu pardubického zámku, dále Slavnostním zahajovacím koncertem v Sukově síni Domu hudby k výročí 180 let od narození Antonína Dvořáka a koncertem Lobkowicz tria v Hudebním sálu radnice. Publikum však tentokrát nahradily kamery a mikrofony.


Ve čtvrtek 8. dubna budeme vysílat k výročí 500 let od úmrtí Viléma II. z Pernštejna (+ 8. 4. 1521) z kostela svatého Jana Křtitele v Pardubicích „Requiem za Viléma“. Účinkovat bude soubor Cappella Mariana s uměleckým vedoucím Vojtěchem Semerádem.


Další koncert z Hudebního sálu pardubické radnice z díla Antonína Dvořáka, se sólisty Janem Talichem – housle, violistou Jiřím Kabátem a komorním orchestrem Barocco sempre giovane, proběhne ve čtvrtek 15. dubna v 19 hodin.

Všechny streamované koncerty můžete sledovat i po premiéře kdykoliv na stránkách www.pardubickehudebnijaro.cz , na Facebooku a Instagramu zdarma.


Chcete-li si přesto zakoupit virtuální vstupenku, zřídili jsme pro tyto účely transparentní účet. Budeme Vám vděčni za jakoukoli částku, kterou podpoříte umělce a kulturu v této nelehké době.

​Číslo transparentního účtu: 297456761/0300

IBAN: CZ72 0300 0000 0002 9745 6761 BIC/SWIFT: CEKOCZPP


Vážení příznivci Pardubického hudebního jara, v této chvíli je předčasné hovořit o dalších streamech a náhradních termínech festivalových koncertů. Stručně řečeno vyčkáváme, až nám to pandemická situace a vláda dovolí. Samozřejmě dáme vždy přednost živým koncertům, které se, jak pevně věříme, uskuteční v náhradních termínech. Poněkud se tedy ono jaro z názvu našeho festivalu protáhne, možná až do konce tohoto kalendářního roku. Děkujeme za pochopení.


Josef Krečmer, umělecký ředitel a dramaturg MF PHJ

bottom of page