top of page

Misterio del ángel – Tango argentino show v Kongresovém sálu Atrium Paláce v Pardubicích


Velkolepé představení s názvem Misterio del ángel – Tango argentino show překazila pandemie hned dvakrát – 6. dubna 2020 a 29. března 2021. V rámci „Pardubického hudebního jaro na podzim“ se uskuteční „do třetice všeho dobrého“ v Kongresovém sálu Atrium Paláce v Pardubicích 4. října 2021 v 19 hodin. Vstupenky zakoupené na obě neuskutečněná představení zůstávají v platnosti.


Argentinské tango přivedl ke kvalitativně novému životu jako „nuevo tango“ proslulý Àstor Piazzolla (1921-1992). V letošním roce si připomínáme sto let výročí jeho narození. Ostatní autoři, jejichž hudba zazní - Julian Plaza, Osvaldo Pugliese, Carlos Gardel a další – byli vesměs Piazzollovi současníci a následovníci.

Tangová show Misterio del Ángel odkrývá v příběhu anděla tajemství naší duše. Hudebně-taneční obrazy umocněné zvukovým a světelným designem nás prostřednictvím fenoménu tanga zavedou do vlastního nitra. V jednom okamžiku jsme obklopeni láskou, něhou a smyslností a v dalším svíráni nejkrutější bolestí a steskem. Hudbu k projektu vytváří pětice vynikajících instrumentalistů Escualo Quintetu a skvělý perkusista peruánského původu Camilo Caller. Tango jako tanec i život představí tangová akademie Tangonexion, taneční studio, jež tvoří pár Patricie Antar Horáková, Argentinec Javier Antar a další vynikající tanečníci. Hosté programu, herečka Anna Polívková a tanečník Michal Kurtiš, pronikli jako taneční pár do povědomí širší veřejnosti svou soutěžní účastí v 6. ročníku reality show Standance – když hvězdy tančí, ve které nejvíce zaujali právě tangem.


Josef Krečmer, umělecký ředitel a dramaturg MF Pardubické hudební jaro


bottom of page